Produkt wysyłamy ubezpieczonym kurierem w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin roboczych.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Połączenie 240 mg kwasu masłowego i 160 mg inuliny, która (według literatury naukowej) może zwiększać jego stężenie.
Kwas masłowy (inaczej butanowy) należy do krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (short chain fatty acids – SCFA), które są składnikami budulcowymi tłuszczów, niezbędnymi do prawidłowego funkcjonowania komórek. Stanowi on najważniejsze źródło energii dla kolonocytów (komórek nabłonka jelita grubego).
Produkty bogate w błonnik (w tym m.in. inulinę) oraz niektóre probiotyki mogą zwiększać jego stężenie w organizmie. Zdarza się jednak, że jego wytwarzanie w okrężnicy jest zbyt małe, co może prowadzić do zaburzeń trawiennych. U ludzi jego stężenie zmniejsza się także wraz z wiekiem. W takich przypadkach kwas masłowy może być również podany doustnie. Ważne jest jednak, by dotarł on bezpośrednio do jelit i nie został strawiony w żołądku.
maślan sodu, otoczka kapsułki (HPMC, pektyna), inulina (korzeń cykorii).
Zawartość w porcji dziennej (2 kapsułki):Maślan sodu - 300 mg, w tym:
Inulina - 160 mg
Sposób użycia: Spożywać 2 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.Ostrzeżenia:
Termin przydatności:
Wszystkie oferowane produkty są świeże, o ile nie napisano inaczej w ofercie.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie